Het Beste van Planeet Aarde

Het beste van Planeet Aarde is een adembenemende en unieke documentaire over onze planeet en haar schitterende natuur. Animal Planet laat zien hoe mooi en divers onze planeet is. In vijf verschillende afleveringen komen de meest indrukwekkende plekken aan bod waar dieren het beste tot hun recht komen of waar de bijzondere interactie tussen mens en dier wordt benadrukt. Van de savanne van Afrika tot de mooiste onderwaterwerelden en de outback van Austrailïe. Ontmoetingen met dieren en wisselende landschappen volgen elkaar steeeds op.

Alles is vastgelegd in high definition zodat de schitterende beelden volledig tot hun recht komen. Deze Blu-ray Disc bevat uniek beeldmateriaal, dat niet op de Nederlandse televisie is uitgezonden en bovendien voor het hele gezin geschikt is. De leukste en mooiste dierenprogramma´s kun je, wanneer je maar wilt, op Blu-ray DIsc bekijken.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Levende Rivier

Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Een land van water. De rivieren die ons land doorsnijden zijn zoveel meer dan alleen een bak met water die soms vol is en dan weer leeg. Het zijn kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Inrichtingsmaatregelen die vaak vele positieve effecten hebben op alles wat groeit en bloeit.

De Levende Natuur is een pure natuurdocumentaire in vier etappes. Via persoonlijke persoonlijke memoires gaat Ruben elke keer verder de rivier af. Een expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld met alle planten en dieren die hij tegenkomt. Hij brengt dit in enthousiasme dichtbij. Word zijn reisgenoot.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Life

Over dieren en de kunst van het overleven. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de natuurdocumentaire.

De 'National History Unit' van de BBC staat al sinds de jaren '50 te boek als een van 's werelds toonaangevende producenten op het gebied van natuurdocumentaires. In het kielzog van recente megasuccessen als Planet Earth (2001) en The Blue Planet (2006) volgt nu Life: een 10-delige serie, geheel in haarscherp HD geschoten, die onderzoekt hoe de enorme diversiteit van het leven op aarde is ontstaan - en welke spectaculaire, soms extreme strategieën sommige soorten hebben ontwikkeld in de strijd om het bestaan.

10 adembenemende afleveringen

€ 9.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Earthscapes in HD Fall in New England

Earthscapes brengt de ervaring van de exotische natuurlijke omgevingen die mensen over de hele wereld reizen binnen handbereik van de tv-kijker - in uitstekende HD-kwaliteit!

Earthscapes: Fall in New England is een nieuwe release van de Earthscapes HD Collection met High Definition-opnamen van enkele van 's werelds meest verbluffende natuurlijke omgevingen, opgenomen op HDcam ongecomprimeerde High Definition-video en video's die zijn opgenomen met surround sound-opnametechnieken. Geniet van de prachtige herfst terwijl de zomerbladeren worden aangeraakt door de vorst. Geef je over aan de vallende bladeren terwijl de dans op de grond een gekke quilt van chaos en schoonheid wordt. Rillend als een ochtendmist door het bos ademt en spookachtig op een rustig meer ligt waar ganzen uit elkaar drijven als gebroken kralen.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

WO2 in HD Kleur Deel 6

Met de modernste technieken en nieuwe onthullingen biedt WO2 in HD & Kleur letterlijk en fi guurlijk een nieuwe blik op de Tweede Wereldoorlog. Een van de beste verzamelingen van zeldzaam en nooit eerder gezien beeldmateriaal van de Tweede Wereldoorlog is volledig gerestaureerd voor optimale beeld- en geluidskwaliteit.

Afleveringen:
Epidose 12: Overwinning in Europa
De laatste maanden van de oorlog in Europa waren schokkend en wanhopig. In deel 12 van WO2 in HD & Kleur volgen we de Britten en Amerikanen terwijl ze de Rijn oversteken en de Russen die via Polen naar Duitsland doorstoten. We zien de gruwele van Bergen-Belsen en Buchenwald, en de gevechten in de straten van Berlijn. De laatste stuiptrekkingen van het nazirijk. Het verhaal eindigt met de zelfmoord van Hitler, de verdeling van Europa door de Geallieerden en het Neurenberg-tribunaal.

Episode 13: Overwinning in de Stille Oceaan

Het einde van de oorlog in de Stille Oceaan heeft een van de belangrjikste en tegelijk huiveringwekkenste verhalen in de moderne geschiedenis opgeleverd. Japan wilde niet opgeven en bleef strijden, op elk eiland in de Stille Oceaan. De Amerikaanse luchtmacht probeerde Japan op de knieën te krijgen door Tokio te bombarderen. Meer da 200.000 mensen vonden de dood. Toch wilde Japan zich niet neerleggen bij een nederlaag. Uiteindelijk nam president Truman het besluit om nucleaire wapens in te zetten. Het lot van de steden Hiroshima en Nagasaki werd daarme bezegeld. Het laaste deel van WO2 in HD & Kleur eindigt met de overgave van Japan en de onthulling van de Japanse oorlogsmisdaden.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 


Great North

GREAT NORTH takes us to the harsh environment of the Arctic. There lives the Inuit people, which has lived there for 5,000 years with the arduous conditions in harmony. One of them is Adamie Inukpuk, grandson of the legendary Nanook. We accompany him on his exciting journey through the land, culture and traditions of the Inuit.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

The Armstrong Lie

In 2009 werd regisseur Alex Gibney aangetrokken om een film te maken over de comeback van Lance Armstrong. Het project werd echter stopgezet toen het dopingschandaal losbarstte. In 2013 ziet het project nieuw leven en zijn we er getuige van hoe één van de meest buitengewone verhalen in de geschiedenis van de sport wordt doorprikt.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

BBC Earth Super Swarms

In twee afleveringen maken we kennis met het meest verbluffende en mysterieuze verschijnsel uit de natuur. Dieren en insecten die zich op onverklaarbare wijze, massaal organiseren en mobiliseren.

Tropische rode mieren hebben het zuiden van de VS bereikt, waar ze communicatiesystemen plat leggen met hun mysterieuze fixatie op computers en elekronica.... Een zwerm haften maakt wegen onbegaanbaar.... Een niet te stoppen zwerm sprinkhanen vreet binnen een mum van tijd alle akkers in de wijde omtrek kaal....

Ontdek de kracht van superzwermen. Ze leggen onze transportsystemen plat en vallen onze steden, ons voedsel en onze energievoorraden aan. Superswarms brengt de ongelofelijke verhalen achter dit mysterieuze fenomeen tot leven en onthult de manier waarop de dieren zichzelf massaal organiseren. Superswarms gebruikt de nieuwste technieken om de wereld van superzwermen binnen te dringen.

Zo ziet u wat er gebeurt wanneer een superzwerm botst met het menselijk leven. Daarnaast onthult deze documentaire de collectieve intelligentie die schuilgaat achter een superzwerm. Een wereld van geheime communicatie, waar kleine dieren een groot monster vormen, vaak ten koste van de mens...

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Turtle the Incredible Journey

Turtle, the Incredible Journey is het verhaal van een kleine schildpad die, over de loop van 25 jaar, gevolgd wordt. In deze ongelofelijke reis treed ze in de voetsporen van haar voorouders die al miljoenen jaren hetzelfde gedrag vertonen.
De film neemt je mee op deze geweldige tocht langs de stranden van Florida, de aorta van de wereldzeeën 'De Golfstroom' tot zelfs het bevroren noorden en tot Afrika. In haar reis komt ze walvissen, vissers maar ook de gevaren van de zee tegen zoals haaien, de effecten van het broeikaseffect en overbevissing.

Haar enorme reis brengt haar uiteindelijk weer op de stranden van Florida om de volgende generatie van schildpadden op de wereld te zetten en zo de schildpad een toekomst te geven.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Orbit

Elk jaar opnieuw maakt de aarde een 940 miljoen kilometer lange reis om de zon. Dankzij deze eeuwige rondgang - en doordat de aardas niet loodrecht maar in een hoek van zo'n 23 graden op de afgelegde baan staat - is er leven op onze planeet en beleven we verschillende jaargetijden. Deze prachtige documentaire brengt de hele reis voor het eerst helder in kaart.

In deel 1, Spin, vertrekken we in juli om te eindigen bij de zonnestilstand in december. Onderweg komen we woest weer en extreem hoog water tegen, en krijgen we verbluffende voorbeelden van de invloed die de baan van de aarde heeft op ons dagelijks leven.

Deel 2, Orbit, beslaat het traject van januari tot de equinox in maart; het moment waarop dag en nacht vrijwel even lang zijn. En in deel 3, Tilt, ronden we onze reis zo ongeveer af op het punt waar we zijn begonnen. We zien hoe spectaculair de lente in het noordpoolgebied begint en hoe de 'scheve' stand van de aardas leidt tot tornado's en andere heftige meteorologische verschijnselen.

€ 9.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Earthscapes Winter

De Blu-ray brengt de winterbestemmingen van onze aarde binnen handbereik, gewoon op je TV in High Definition kwaliteit. Earthscapes: Winter is gefilmd met High Definition camera's en brengt met de nieuwste technieken onze wereld haarscherp in beeld. Met deze Blu-ray zie je onze aarde in de winter met haar bergen met hun eeuwige sneeuw, de vergezichten met akkers, vol sneeuw en de winterzon die doorbreekt op het bevroren bos. Ondersteund met schitterende muziek van Mozart en andere componisten droom je lekker weg in je eigen huiskamer. Als bonus bevat de Blu-ray ook een haardvuur gedeelte waar je met een glas wijn lekker in de High Definition vlammen kunt wegdromen. Zo haarscherp dat je er zelf bij bent!

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

The Age of Stupid

In 2055 is hij (Pete Postlethwaite; In the Name of the Father, The Usual Suspects) de laatste man op een verwoeste aarde. Hij kijkt terug in de beeldarchieven van 1950 tot 2008 en vraagt zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen toen we de kans hadden.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Hugo van Lawick Gold Runners Brutal Killers

Hugo van Lawick (1937-2002) was een van de grootste Nederlandse natuurfilmers aller tijden. De in Nederlands-Indië geboren baron werkte tientallen jaren vanuit een tentenkamp in de Senrengeti, het uitgestrekte natuurgebied in Tanzania. Zijn films gaan dan ook vrijwel zonder uitzondering over de wilde dieren van Afrika. Van Lawick won in zijn carrière veel prestigieuze prijzen, waaronder acht Emmy Awards. Op deze Blu-ray staan twee postume producties waarin Van Lawicks meesterhand duidelijk zictbaar is.

Brutal Killers
In deze film leren we de leeuwen van de Serengeti kennen als genadeloze killers. Ze doden letterlijk alles wat ze nodig hebben om te kunnen overleven: gnoes, buffels, giraffes - en als het moet zelfs hun eigen soortgenoten.

Gold Runners
De jakhals staat vooral bekend als aaseter, maar in Gold Runers blijkt hij ook een verrassende slimme jager te zijn. We krijgen een uniek beeld van hoe jakhalzen leven en welke gevaren ze elke dag moeten trotseren.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

WO2 in HD Kleur Deel 2

Met de modernste technieken en nieuwe onthullingen biedt WO2 in HD & Kleur letterlijk en fi guurlijk een nieuwe blik op de Tweede Wereldoorlog. Een van de beste verzamelingen van zeldzaam en nooit eerder gezien beeldmateriaal van de Tweede Wereldoorlog is volledig gerestaureerd voor optimale beeld- en geluidskwaliteit.

Afleveringen
Episode 3: De Britten Houden Stand
In juli 1940 stond Groot-Brittannië alleen tegen de nazi's. Hitler was ervan overtuigd dat het slechts dagen zou duren voordat de Britten om vrede zouden smeken. Hij had meer troepen, een betere luchtmacht en betere wapens. Deel 3 van WO2 in HD & Kleur laat zien hoe Groot-Brittannië door het oog van de naald kroop, toen hun uitgeputte Royal Air Force probeerde om de Duitse Luftwaffe het hoofd te bieden. Door een aantal blunders van Luftwaffe-commandant Hermann Goering kregen de Britten een kans om zich te herstellen. Met briljante codebrekers en spionnen begon Groot-Brittannië terug te vechten, onder andere door samen te werken met het verzet in door nazi's bezette landen.

Episode 4: Hitler Slaat Toe In Het Oosten
Toen Hitler zijn intentie uitsprak om Rusland aan te vallen, keken zijn generaals hem in stilte en afgrijzen aan. De Sovjet-Unie was groot en had nagenoeg onuitputtelijke bronnen. Hitlers plan vergde een snelle en beslissende knock-out, want als het Oostfront veranderde in een uitputtingsslag, dan zou Duitsland vrijwel zeker het onderspit delven. Hitler was ervan overtuigd dat zijn leger die beslissende knock-out kon leveren. Geen enkel land had het Duitse leger aangekund. Maar dat nam niet weg dat dit een grote militaire gok was… Deel 4 van WO2 in HD & Kleur beslaat onder andere Stalingrad en de Slag om Koersk, de grootste tankveldslag in de geschiedenis.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Blue Move Dolphins

Geniet van een close-up documentaire van dolfijnen in hun natuurlijke omgeving van Dolphin Reef in Eilat, Israel.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Evolution Earth

Evolution Earth laat de wonderen van de evolutie zien. Een ontdekkingstocht naar de krachten die het leven vormen in al zijn onverwachte schoonheid. Deze adembenemende serie combineert de traditionele natuurdocumentaire met de wetenschap van de evolutie. De kijker wordt meegenomen naar zes vreemde plaatsen waarin de natuur haar eigen regels lijkt te hebben gesteld. Stel u open voor een bijzondere belevenis waarbij magische natuurkrachten hebben gezorgd voor excentrieke en zeer merkwaardige dieren, bizarre en ongekende levensstijlen en onorthodoxe gedragspatronen.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Amazing Planet

De aarde is wonderbaarlijk in haar variatie aan kleuren en vormen, indrukwekkend in haar elegantie en kracht. Maar waar de mens niet vaak bij stil staat, is dat de aarde haar schoonheid ontwikkelde in een tijdspanne die voor ons niet te bevatten is.

Voor Amazing Planet werkte National Geographic samen met NA SA om een 4-D aarde te creeren, een verbluffende tijdmachine die met behulp van de nieuwste computertechnieken in seconden laat zien hoe de aarde zich in miljoenen jaren heeft gevormd.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Earthscapes in HD Hawaii

Hawaii is de eerste titel van de Earthscapes HD collection met High Definition beelden van een van 's werelds meest overweldigende natuur gebieden, met een HDcamera opgenomen en ongecomprimeerd omgezet naar High Definition video. Opgenomen met behulp van surround-sound opnametechnieken. Duik in de schoonheid van het eiland, zie hoe de Aarde gevormd wordt als verse lava in de zee stroomt, ervaar de magische stralen van de zonsopgang die door de gouden wolken op de rand van Krater Haleakala schijnen…

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Oceans (BBC Earth)

Na Earth en Winged Migration brengt Oceans ons een nieuwe blik op de indrukwekkende wereld van onze oceanen.

Bijna drie kwart van de aarde bestaat uit water. Oceans laat zien welke mysteries onder de oppervlakte schuilgaan. Filmmakers Jacques Perrin (Winged Migration, Microcosmos) en Jacques Cluzaud duiken diep in de oceanen van de wereld om ons de ongelofelijke dieren te laten zien die daar leven. Met nooit eerder vertoonde beelden, gemaakt met behulp van de nieuwste technieken, biedt Oceans een unieke kijk op de wereldzeeen...

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Encounters at the End of the World

In Antarctica, het eind van de wereld, bestaat een verborgen gemeenschap, bestaande uit duizend mannen en vrouwen die heel dicht op elkaar leven en elke dag hun leven riskeren voor de wetenschap. Voor de eerste keer heeft iemand van buiten toestemming gekregen om een kijkje te nemen in deze wereld die elk voorstellingsvermogen te boven gaat. In zijn eerste documentaire sinds het ontluisterende GRIZZLY MAN reist filmmaker Werner Herzog, vergezeld door een cameraman, naar de Zuidpool om de rauwe schoonheid van dit landschap in beeld te brengen… én de mensen die vrijwillig in deze bevroren wereld leven.

Een fascinerende en indrukwekkende natuurdocumentaire!

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Ice Road Truckers Seizoen 3

In Prudhoe Bay (400 kilometer van de poolcirkel) verbindt een netwerk van ijswegen de olievelden van de North Slope met het vaste land. De wegen gaan dwars over rivieren en zelfs over de open oceaan. Elke winter hebben de truckers minder dan drie maanden de tijd om cruciale voorraden over het ijs te vervoeren. Het enige probleem is dat er slechts één weg is die toegang geeft tot deze afgelegen locatie: de Dalton Highway, een met ijs bedekte weg dwars door bergachtig terrein. De Dalton is de levenslijn voor de olie-industrie van Alaska. Het is ook een van de gevaarlijkste wegen van Amerika. Sinds de aanleg dertig jaar geleden vonden meer dan vierhonderd mensen er de dood.

De ervaren truckers Hugh Rowland en Alex Debogorski wagen zich in dit nieuwe seizoen van Ice Road Truckers op levensgevaarlijk terrein. Daarbij worden ze bijgestaan door de eerste vrouwelijke chauffeur van deze succesvolle serie!

€ 14.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

Frozen Planet

De BBC neemt u mee naar de Noord- en Zuidpool, de grootste ongerepte natuurgebieden ter wereld. Deze documentaire in zes delen schetst een adembenemend portret van een spectaculair landschap dat qua omvang, schoonheid en extreme omstandigheden met niets op aarde te vergelijken is. Nooit eerder werden deze gebieden en de dieren die er leven zo gedetailleerd in beeld gebracht. Met een speciale camera, die ijselijke temperaturen kan verdragen, maakte het team verbluffende opnamen vanuit de lucht en onder het oppervlakte van de ijskoude oceaan.

€ 9.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

BBC Earth South Pacific

In zes afleveringen maken we kennis met dit enorme wateroppervlak in het zuiden van de Stille Oceaan en met zijn duizenden eilanden en hun unieke fauna en flora. Van het BBC-team dat eerder Planet Earth produceerde, komt nu een nieuwe verbluffende natuurserie: South Pacific. De ongelofelijke flora, fauna en geschiedenis van deze immense, fascinerende oceaan en zijn 20.000 eilanden worden in deze reeks onthuld. Met zijn koraalriffen, turquoise lagunes en enorme atols lijkt de pacifische oceaan op een paradijs. Maar van de kust van Hawaii tot aan Paaseiland en de duizenden piepkleine eilandjes daartussen bevat deze oceaan enkele van de meest bizarre en fascinerendeverrassingen op aarde... Met behulp van adembenemend camerawerk brengt deze serie de natuur van de regio in beeld: van uitbarstingen van onderwatervulkanen tot tijgerhaaien die jonge albatrossen vangen en gigantische krabben die kokosnoten openbreken! De reeks laat ook zien hoe op de afgelegen eilanden bizarre dieren konden ontstaan en hoe de vroege mens enkele van deze eilanden wist te bereiken en zelfs kon overleven.

€ 14.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product
 

The Kingdom of the Oceans

Het leven op aarde begon in de oceanen. Lang voordat de eerste dieren zich op het land waagden, wemelde het in de wereldzeeën al van het leven. Van de noordelijke ijszeeën tot de tropische wateren; overal ontstonden nieuwe diersoorten.

In vier afleveringen duiken filmmakers Jacques Perrin en Jacques Cluzaud diep in de oceanen van de wereld om ons te laten zien welke mysteries onder de oppervlakte schuilgaan. In deze box de bonusdisc met de complete documentaire van Winged Migration.

€ 4.99

Meerinformatie

Tweedehands Blu ray Documentaire
Product