National Geographic Woede Van De Natuur

Aardbevingen, orkanen, tornado's, overstromingen…..Als duizend jaren worstelt de mensheid met deze allesvernietigende natuurkrachten en probeert zij deze rampen te overleven. Dankzij de filmmakers van National Geographic bent u getuige van spectaculaire en apocalyptische verwoestingen, schitterend in beeld gebracht. Zie met eigen ogen hoe volledige wijken van San Francisco en Tokio door aardbevingen met de grond gelijk werden gemaakt. Jaag achter dodelijke stormen aan, van de razende tropische cyclonen tot de jaarlijkse terugkerende tornado's die het midwesten van de Verenigde Staten onveilig maken. Wees getuige van de onvoorstelbare schade die overstromingen overal ter wereld aanrichten. Ervaar de menselijke kant van het verhaal, van heldendaden en tragedies tot toegewijde wetenschappers die hun uiterste best doen om de woede der natuur beter te begrijpen en uiteindelijk ook te voorspellen.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Dieren En Hun Taal

Hoe sterk is de gelijkenis tussen dieren en mensen? Op het eerste gezicht hebben we niet zoveel gemeen. Maar vergeet even de druk van religie, cultuur en samenleving. Maak abstractie van wat we altijd hebben geloofd en kijk de waarheid in de ogen. De mens is allerminst een buitenbeentje in de evolutie van de soort. Vijf jaar filmen bracht de waarheid aan het licht: de dieren deden het eerst! Dieren en hun Taal: Een Indonesische legende beweert dat apen kunnen spreken maar dat ze ervoor kiezen te zwijgen. Hebben dieren talen die wij niet kunnen verstaan? Is het alleen een kwestie van het juiste woordenboek of is taal dat ene verschil dat mensen onderscheidt van de rest van het dierenrijk? Vogels zingen, leeuwen brullen en chimpansees kwebbelen. Maar betekenen deze geluiden iets? Deze documentaire neemt de kijker mee de wildernis in om te luisteren naar de herriemakers van de natuur en om enkele van de wetenschappers te ontmoeten die dag in dag uit proberen om een gesprek aan te knopen met dieren. We leren welk dier wat zegt tegen wie, van papegaaien tot orka's. En de film onderzoekt of er zoiets bestaat als een dierentaal.

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Hidden Kingdoms

Regendruppels komen als meteorieten naar beneden, stofdeeltjes prikken als scherpe stenen en een briesje heeft de kracht van een tornado. Welkom in de wereld van kleine diertjes. Als je maar een paar millimeter of centimeter groot bent, ziet de wereld er heel anders uit. Ook tijd beleef je heel anders. Een boomspitsmuisje bijvoorbeeld, moet elke drie uur eten. Anders sterft het. Letterlijk elke seconde telt. De fantastische verborgen werelden van kleine beestjes worden in al hun pracht getoond in deze baanbrekende BBC-documentaire in drie delen. Gefilmd in adembenemende landschappen - van savanne en woestijn tot jungle en bos - en in de betonnen wildernis van de grote stad, waar kleine beestjes voortdurend vechten om te overleven. Dankzij de nieuwste technieken volgen we de diertjes tijdens hun dagelijkse strijd tegen het weer, de honger, roofdieren en de mens. Een uniek perspectief op werelden die doorgaans volledig verborgen blijven.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Noordzee

Bij de Noordzee denken we aan stormen, de Waddeneilanden, kilometerslange duinen en grillige rotswanden. Deze documentaire toont wat de Noordzee allemaal nog meer te bieden heeft. Een wonderschone natuur die zeven landen een kustlijn geeft. Prachtige dieren zoals haaien, bruinvissen, zeehonden, de Papegaaiduiker, de Jan-van-Gent worden op schitterende wijze in beeld gebracht. U ziet hoe deze dieren leven en overleven. Natuurschoon zoals de Noorse fjorden ontbreken uiteraard niet in deze documentaire. Ontdek de Noordzee in al zijn variëteit en ervaar hoe wonderschoon deze zee is die we zo goed dachten te kennen!

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Vissen

Ooggetuigen neemt de kijker mee op een adembenemende natuurhistorische reis. De reeks verweeft op een luchtige, maar wetenschappelijk verantwoorde manier, geschiedenis en feiten met anecdotes, mythen en legenden. Met zijn dynamische en verrassende beelden is ooggetuigen een verrijking voor alle leeftijden. Waarom beschouwen sommige culturen de vis als een god? Welke prehistorische monstervis is niet uitgeroeid? VISSEN neemt ons mee op een wonderlijke ontdekkingsreis langs de wereldzeeën op zoek naar de mythen en feiten over deze exotische wezens. We nemen een duik in de vreemde leefwereld van de vis, van prachtige koraalriffen tot de reuzen in de diepste oceanen en ontdekken een wezen dat meer aan ons verwant is dan we ooit hadden kunnen denken.

€ 12.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

De Continenten (14 DVD Box)

Deze 14 dvd box brengt op spectaculair mooie wijze de diversiteit aan wildleven en natuur op de verschillende continenten in beeld. Elk continent is uniek en herbergt een schat aan diersoorten in prachtige en soms extreme of uiterst unieke leefomgevingen. Speciale filmapparatuur en de nieuwste filmtechnieken zorgen voor een beeldschone verfilming van het fascinerende leven in de wildernis. DEZE SPECIALE EDITIE 'DE CONTINENTEN” BEVAT: - Een unieke kijk op het leven van dieren op de verschillende continenten. - Een overzicht van de plant, dier en klimaat diversiteit per continent. - Schitterend beeldmateriaal middels de allernieuwste hoge resolutie filmtechnieken DIT PAKKET BEVAT UNIEKE 'DE CONTINENTEN' OBJECTEN ZOALS: - Een poster “SOS save our species”. - Een wereldkaart met de continenten.

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Wonders Of The Monsoon

De natuur en cultuur in Zuid-Azië zijn gevormd door een van de indrukwekkendste fenomenen op aarde: de moesson. Een wind die maandenlang uit één hoek komt en dan abrupt van richting verandert, waardoor het weer dramatisch omslaat. Droogte maakt plaats voor het regenseizoen. Al het leven in deze regio's - mensen, dieren, planten - wordt gedomineerd door dit krachtige weersysteem dat zowel leven brengt als leven neemt. Deze serie is een fantastische reis door de landen van de Moesson: van Tibet tot Noord-Australië!

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

National Geographic Great Migrations

Great Migrations geeft nieuwe betekenis aan het woord 'bewegen'. Deze magistrale zevendelige serie neemt de kijker mee op de gevaarlijke trek van miljoenen dieren. Het doel: het voortbestaan van de eigen soort. Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en spectaculaire beelden vanaf land, vanuit de lucht en onder water vertelt Great Migrations het verhaal van diersoorten en hun overlevingstocht. Reizen die worden ingegeven door het meest basale instinct: overleven! Het team van National Geographic werkte maar liefst tweeënhalf jaar aan de opnamen en legde meer dan 650.000 kilometer af op alle zeven continenten. Het resultaat is een even ambitieuze als indrukwekkende productie. Zes uur aan verbluffende opnamen en feiten over het migratiegedrag van grote dieren zoals de zebra's van Botswana, olifanten in Mali en de mensenhaai in de Grote Oceaan, tot kleinere wezens als rode krabben op Christmas Island, vleerhonden in Australië, monarchvlinders, trekmieren, plankton en heel veel meer!

€ 15.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Bedreigde Diersoorten De Krokodil

Dit monsterlijke (tot wel zeven meter!) lange reptiel, ligt op de loer in modderige zoutwaterpoelen. Met enorme snelheid schiet hij uit het water om zijn prooi te overvallen. De vermorzelende kracht van de kaken van deze krokodil is ongelooflijk! Met zijn kaken breekt hij moeiteloos het lichaam van een volwassen beer. En toch is de zoutwater krokodil in staat zijn kaken met een verrassende fijngevoeligheid te gebruiken. Kunt u zich voorstellen dat deze agressieve en brute dieren ook weten wat hofmakerij en liefde is? U ziet het allemaal in deze indrukwekkende en gevarieerde documentaire.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Seven Worlds One Planet

Miljoenen jaren geleden werd de aardkorst door immense krachten uit elkaar gescheurd, waardoor er zeven spectaculaire continenten ontstonden. Sindsdien ontwikkelde elk van die continenten zijn eigen unieke natuur. Van de diepe Zuid-Amerikaanse jungles tot de bevroren bergtoppen van Azië en van de grote steden van Europa tot de uitgestrekte vlaktes van Afrika: Seven Worlds, One Planet vertelt over diersoorten en hun fascinerende gedrag en onthult de geheimen van de natuur op de diverse continenten. We ontdekken hoe onze zeven werelden de bakermat zijn geweest voor de enorme biodiversiteit op de aarde van vandaag. Maar we zien ook met welke uitdagingen dieren worden geconfronteerd in een wereld die mede door ons mensen is gevormd.

€ 19.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Big Cats Seizoen 1

Katten zijn misschien wel de meest fascinerende diersoort op aarde. Deze sublieme BBC-documentaire richt de camera's op de grote jagers onder hen. We leren deze roofdieren kennen zoals we ze nog nooit hebben gezien. Aan de hand van boeiende verhaallijnen ontdekken we de prachtige werelden waarin ze zich bewegen, de slimme strategieën die ze gebruiken om te overleven en de verrassende trucs die ze in petto hebben. Big Cats kijkt ook naar het belang van bescherming voor deze grote roofkatten. Veel soorten kampen met een steeds kleiner wordende habitat en conflicten met mensen. Hoe kunnen we voorkomen dat deze fantastische dieren uitsterven?

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Olifanten Onthult Al De Legenden En Verhalen Over Het Grootste Zoogdier Dat Ooit Op Aarde Rondliep.

Leef mee met drie generaties olifanten die gedurende een eeuw hun vroegere toevluchtsoord heroveren. Een grote olifant leidt de kijker in een reis door de tijd en door het enorme Krugerpark. In een verhaal dat zich gedurende een eeuw ontvouwt wordt het kale Krugerpark geleidelijk opnieuw bevolkt door olifanten. De populatie neemt in deze periode toe van nul tot negenduizend. In het kielzog van een enorme olifant volgen we deze reis door de tijd in het vreedzame toevluchtsoord dat de olifanten beschermd heeft tijdens twee wereldoorlogen en een lange burgeroorlog. We zijn getuige van de eenzaamheid van een jonge mannetjesolifant die voor het eerst de nacht doorbrengt buiten de groep en het tragische gevolg van zijn onafhankelijkheid. Bijzondere opnamen van jagende leeuwen bieden een bredere blik op dit park. We zien hoe een mannetjesleeuw honderden meters een karkas draagt dat twee keer zo zwaar is als hijzelf. Ook zijn er zeldzame opnamen te zien van de beroemde olifanten uit het Krugerpark. De natuurlijke dood van twee olifanten bewijst het succes van de natuurbeschermers in het Krugerpark. Het verhaal wordt verrijkt met spectaculaire breedbeeldopnamen van olifantenfamilies en hun gedrag.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Freek In Het Wild Seizoen 3 Zuid Afrika Canada Oeganda

Bioloog Freek Vonk gaat in Zuid-Afrika op zoek naar neushoorn Tandi, helpt de dierenarts om een leeuwin te verdoven en onderwater gaat hij op zoek naar een mysterieuze oerhaai! In Canada, aan de kust van British Columbia geeft Freek je survivaltips: hoe maak je vuur en kampeer je "beer-veilig". Ook verteld Freek over de grizzlybeer, één van de grootste landroofdieren van de wereld! In het tropisch regenwoud van Kibale Nationaal Park in Oeganda gaat Freek op pad met wilde chimpansees en komt hij een kannibaal tegen.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Planet Earth Serie 2

In navolging van Planet Earth I komt de BBC precies 10 jaar later met een nieuwe grandioze natuurserie: Planet Earth II. In dit epos maken we een uitgebreide verkenningstocht naar de eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden van de wereld. Planet Earth II legt een ongekende vooruitgang op het vlak van filmtechnologie en ons begrip van de natuur aan de dag. Voor het eerst zal de kijker worden ondergedompeld in ongelooflijke landschappen en de meest dramatische momenten uit de dierenwereld. Momenten die je zullen vervullen met verwondering voor de natuur. Een uniek document van onschatbare waarde!

€ 25.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Planet Earth Serie 1

De bekroonde en baanbrekende natuurserie van de BBC. Planet Earth is het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde. Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren.

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Dieren En Hun Speelwijze

DIEREN EN HUN SPEELWIJZE Als kinderen leren we het meest over het leven door te spelen. Het vermogen om te spelen laat ons toe om uit te groeien tot goed geordende en zeer sociale individuen die zich kunnen aanpassen aan verschillende situaties. Maar niet enkel wij, ook dieren spelen. Gedurende lange tijd beschouwden we het spel van dieren als verschillend van het spel van mensen. Maar nu is bewezen dat er geen verschil is. Waarom leven dieren zich uit in spel? Wat is de functie van deze energievretende en vaak gevaarlijke activiteiten? Deze vakgrensoverschrijdende documentaire zoekt uit waarom spelen zo belangrijk is voor de ontwikkeling. Door het beschrijven van sociaal en locomotorisch spelen en het spelen met voorwerpen bij dieren, van reptielen en vogels tot zoogdieren, worden de voordelen ervan duidelijk. Tenslotte krijgen we nog meer stuitend bewijs voor de functie van het spel, door te kijken naar wat er gebeurt bij jonge dieren die niet kunnen spelen. In een verrassende parallel met mensen, ontwikkelen dieren die niet kunnen spelen zich tot slecht functionerende volwassenen, en zelfs seriemoordenaars. Format: DVD - Regio vrij Genre: Documentaire Taal: Frans & ENgels gesproken Ondertitels: Nederlands Beeldformaat DVD: 16.9 / Anamorph DVD specificaties: Stereo Speelduur: 52 minuten

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Freeks Wilde Wereld Deel 6

Freek staat oog in oog met dieren die hij nooit eerder heeft gezien. De maki's van Madagaskar met hun gekke namen als indri, sifaka en ringstaartmaki. Op dit eiland vindt hij ook heel veel goed gecamoufleerde gekko's en kameleons. In Belize vangt Freek leguanen, krokodillen en slangen. Als de avond valt, schuwt Freek de DONKERE jungle niet om op zoek te gaan naar nachtdieren. De onderwaterwereld van Belize is minstens zo spannend, want wanneer hij een duik neemt, ontmoet hij de reuzen van de Caribische zee. In Jordanië ziet Freek dromedarissen, steenbokken en giftige schorpioenen. Ook onderzoekt hij al dobberend in de Dode Zee of hier écht geen levend wezen te vinden is? Hoe heet het in de woestijn is, hoe koud is het op de bevroren meren van Zweden. Daar gaat Freek ijsvissen en met husky sledehonden het bos in op zoek naar elanden, rendieren, veelvraten en bruine beren. Tijdens zijn spannende expedities geeft Freek altijd survival tips om te overleven in de natuur.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Bedreigde Diersoorten De Gorilla

Gorrlia's worden ernstig bedreigd. In heel Afrika zijn er naar schatting nog minder dan 35.000. De grootste bedreiging voor de gorilla is de mens. Vooral door de vernietiging van het leefgebied, door houtkap en oorlogen. Daarnaast zijn deze bijzondere dieren slachtoffer van jacht en ziektes. Als de huidige ontwikkelingen doorgaan is de kans zelfs groot dat deze grootste, nog levende, plantenetende apen, de 21e eeuw niet overleeft. In deze documentaire vergelijken we de westelijke en oostelijke gorilla's. Want er zijn veel overeenkomsten, maar ook een heleboel verschillen tussen deze twee uitstervende gorilla's.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Frozen Planet

De BBC neemt u mee naar de Noord- en Zuidpool, de grootste ongerepte natuurgebieden ter wereld. Deze documentaire in zes delen schetst een adembenemend portret van een spectaculair landschap dat qua omvang, schoonheid en extreme omstandigheden met niets op aarde te vergelijken is. Nooit eerder werden deze gebieden en de dieren die er leven zo gedetailleerd in beeld gebracht. Met een speciale camera, die ijselijke temperaturen kan verdragen, maakte het team verbluffende opnamen vanuit de lucht en onder het oppervlakte van de ijskoude oceaan.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

De Wilde Stad

De Wilde Stad is een meeslepende bioscoopfilm over het ongetemde dierenrijk in een urban jungle. Een film met verrassende plotwendingen gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid, humor en hilariteit van de rijke natuur in een stedelijke omgeving laat zien. Een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waar de mens nu eens niet centraal staat. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. De Wilde Stad is een film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). EMS FILMS heeft, weer onder regie van Mark Verkerk, het derde deel in de trilogie over de Nederlandse natuur gelanceerd. De stijl van de film is dynamisch vanuit het oogpunt van de dieren, de mensen en de stad zijn het 'decor'. In de vorm van een mozaïek-film waarbij verhalen binnen de stad spelen aan de hand van 1 of meerdere karakters (dieren) die elkaar terloops of direct ontmoeten. Locatie is zoveel mogelijk de binnenstad van Amsterdam met uitstapjes naar het havengebied, IJburg en de Zuidas. De film zal ook opvallen door de keuze van de muziek voortkomend uit een samenwerking met platenmaatschappij TopNotch.

€ 11.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Jules Verne The Secret Life Of Hippos

Vlak voor het droge seizoen nadert, zoeken de laatste wilde jungledieren hun toevlucht in Tanzania's Nationale reservaat. Eén van de meest fascinerende wezens in dit gebied is het nijlpaard. Hoe deze kolos op het land leeft is goed gedocumenteerd. Maar over zijn leven onder water, waar hij het grootste deel van zijn tijd doorbrengt, is weinig bekend. Door middel van onderwatercamera's en -microfoons worden de geluiden die deze kolossen voortbrengen en de gracieuze bewegingen die ze maken onderwater, geregistreerd en gedecodeerd. Stoeien, spelen, draaien en zelfs steigeren als dansers met het gewicht van een paar kilo in plaats van een paar ton: het leven van het nijlpaard blijkt onderwater fascinerend te zijn.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Onze Vogels In Beeld

Onze vogels in beeld laat u alles zien over de vogels die u dagelijks in uw tuin of omgeving kunt zien. Maar ook de zeer bijzondere exemplaren worden prachtig in beeld gebracht. Het is fantastisch mooi om te zien hoe de verschillende soorten leven, rondtrekken en zich keer op keer aanpassen. Hun onderlinge communicatie, het broeden, hoe roofdieren worden vermeden en hoe ze strenge winters overleven, het wordt allemaal in beeld gebracht! Met behulp van de allernieuwste hoge resolutie filmtechnieken en baanbrekende wetenschappelijke analyses ontdekt u de bijzondere, fascinerende en kleurrijke wereld van vogels. Deze box met DVD's en mooie extra's geeft u de unieke mogelijkheid ze van heel dicht bij te bewonderen. In deze speciale editie 'Onze Vogels In Beeld': - Een unieke kijk op het leven van vogels. - De 300 jarige evolutie van vogels - Schitterend beeldmateriaal van vogels die middels de allernieuwste hoge resolutie filmtechnieken zijn gemaakt. - D.m.v. baanbrekende wetenschappelijke analyses ziet u hoe veren en vleugels werken. - Adviezen over hoe wij veel vogelsoorten kunnen behouden voor toekomstige generaties. Dit pakket bevat unieke 'Onze Vogels in Beeld' objecten zoals: - Een poster met vogels die voorkomen in België en Nederland - Een poster: Save the birds, “be the solution to plastic pollution” - 2 vogel postkaarten.

€ 62.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Sharkwater

Passie en een levenslange adoratie voor haaien dreven Rob Stewart er toe een documentaire te maken waarin oude vooroordelen en stereotypen betreffende haaien ontkracht worden. Hij reist naar de wateren met de meeste haaien ter wereld en toont ons het belang van haaien in niet alleen de evolutiegeschiedenis, maar ook de huidige ecologie. Tevens neemt hij het voor hen op als bedreigde diersoort en krijgt hij hierdoor te maken met onder meer piraten, maffia en militairen. We zien hoe haaien langzamerhand van roofdier tot prooi zijn verworden.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

BBC Earth Collection Great Rift

In deze unieke driedelige documentaire neemt BBC Earth u mee op reis langs De Grote Riftvallei met zijn unieke flora en fauna. De Grote Slenk is een langgerekt stelsel van slenken, dat loopt van Syrie tot Mozambique over een totale lengte van 6400 km. De slenk varieert in breedte van 30 tot 100 km en in diepte van enkele honderden tot zelfs duizenden meters. Deze vallei is te zien vanuit de ruimte en zorgde voor het ontstaan van de meest charismatische landschappen die er zijn, waaronder de Kilimanjaro en de Serengeti. De Grote Riftvallei is zichtbaar vanuit de ruimte. Het verbindt de meest adembenemende plekken op aarde met elkaar. Van de majestueuze Kilimanjaro tot de koraalriffen van de Rode Zee, en van de open savanne van de Serengeti tot de mysterieuze Maanbergen. Overal herbergt het een brede variëteit aan wilde dieren….

€ 6.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Wonderful World Box

Deze documentaire toont je een variatie van de meest gevaarlijke dieren ter wereld, de roofdieren. Ze kunnen uit het niets toeslaan met dodelijke gevolgen voor hun slachtoffers. Zie hoe deze beesten zich verdedigen, hoe ze jagen, doden of hun sociale status beschermen. Van de bekende roofdieren, zoals de jaguar en de leeuw, tot de onbekendere soorten, zoals de pardelkat en diverse insecten, ze zijn allemaal levensgevaarlijk en beschikken over de meest verrassende middelen om keihard toe te slaan. Of ze nu enkele centimeters klein zijn, of honderden kilo's wegen!

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product