Butch Sundance

Butch & Sundance: Butch Cassidy en The Sundance Kid zijn tot legendes verworden, maar hoe kwamen ze aan hun einde? Was Butch Cassidy eigenlijk wel dood of is er bewijs dat hij terug keerde naar de Verenigde Staten? De mannen verlegden hun werkterrein naar Zuid Amerika toen de grond in de VS te heet onder hun voeten was geworden. Volgens de gangbare theorie kwam het daar tot een gewelddadige confrontatie waarbij beiden het leven lieten. Maar is dat wel zo? The Alamo: Op 6 maart 1836 nam het Mexicaanse leger - onder leiding van generaal Santa Anna - de verlaten Spaanse missie Alamo in. Dertien dagen lang wisten de Texaanse revolutionairen een vastberaden en goed geoefend leger tegen te houden. Jose Enrique de la Pena was een van Santa Anna's officieren. Zijn dagboeken veroorzaakten controverse en woede. Niet alleen de details van de bezetting, maar vooral de beweringen van de la Pena over de dood van één van de iconische symbolen van de Alamo - Davy Crockett - houden de gemoederen bezig.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Andere Tijden 9 Nederland En De Wereld

Deze dvd-box bevat een selectie van de mooiste en meest indrukwekkende afleveringen over de Tweede Wereldoorlog uit de televisieserie Andere Tijden. Deze serie, die in 2001 de Nipkowschijf won, wordt wekelijks uitgezonden door VPRO en NPS, en behandelt historische onderwerpen aan de hand van de actualiteit. De dvd-reeks Andere Tijden bestaat uit 10 dvd-boxen van elk 3 dvd's. De dvdboxen gaan over de volgende onderwerpen: De Tweede Wereldoorlog; Politiek in Nederland; Nederland en de Oranjes; Het dagelijks leven in Nederland; Sport van vroeger; Cultuur in Nederland; Sporen van de oorlog; De Koude Oorlog; Nederland en de wereld; Onze koloniën. Een must voor liefhebbers van geschiedenis!

€ 8.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Nederland Toen Nederlanders Overzee

De dubbel dvd Nederland Toen - Nederlanders overzee neemt u mee op reis met de grote groepen Nederlandse emigranten die ons land in de jaren vijftig verlieten. Ze gingen overzee op zoek naar een beter bestaan. Het unieke filmmateriaal toont onder andere beelden van het moeizame vertrek, de lange reis en de aankomst in het nieuwe thuisland. Nederland Toen - Nederlanders overzee vormt een onmisbaar tijdsdocument, waarin de kijker ruim twee uur lang wordt meegevoerd naar de bijzonden er Nederlander van toen.

€ 12.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Napoleon 4 Het Spaanse Gezwel

De Keizer vergeleek de bloedige strijd van de Spaanse Veldtocht met een gezwel die zijn dromen van een machtig keizerrijk in rook liet opgaan. Napoleon is het indrukwekkende verhaal over een man die zijn naam aan een tijdperk gaf. Deze uitgebreide en deskundige serie bevat een fascinerend portret van de man en de legende vanaf de eerste jaren van zijn leven, langs de glorieuze jaren van het keizerrijk, tot de nederlaag bij Waterloo en de uiteindelijke verbanning naar Elba.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Nederland En De Oranjes

Deze 3 dvd-box bevat een selectie van de mooiste en meest indrukwekkende afleveringen over Nederland en het koningshuis uit de kwalitatieve televisieserie Andere Tijden. Dit is een zeer goed bekeken Nederlands televisieprogramma die ingaat op historische gebeurtenissen die de wereld hebben gevormd zoals we deze nu kennen. Het unieke aan het programma is dat oud filmmateriaal wordt gebruikt dat letterlijk “gevonden” is door de onderzoekers.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Red Bomb The End Of Innocence

De ontwikkeling van de atoombom Deze documentaire vertelt de geschiedenis van de ontwikkeling van de atoombom door de Verenigde Staten. Deze werd bespoedigd door de alomvattende angst voor Adolf Hitler en zijn Nazibewind. De bom leidde tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar stond tevens aan het begin stond van de Koude Oorlog. Hoe kwam het zover en wie waren de belangrijkste betrokkenen?

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Napoleon 1 De Beginjaren

Napoleon werd bekend door zijn deelname aan het verdrijven van de Engelsen uit Toulon en van zijn wrede optreden tijdens de monarchistische opstand in Parijs. Napoleon is het indrukwekkende verhaal over een man die zijn naam gaf. Deze uitgebreide en deskundige serie bevat een fascinerend portret van de man en de legende vanaf de eerste jaren van zijn leven, langs de glorieuze jaren van het keizerrijk, tot de nederlaag bij Waterloo en de uiteindelijke verbanning naar Elba.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Baroque Reizen Door De Kunstgeschiedenis

De BBC-serie BAROQUE - VAN ST PIETER TOT ST PAUL'S is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. In deze spectaculaire driedelige BBC-serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak de geschiedenis van de barok. De reis die voert langs de beste voorbeelden van de barok, begint in Italië en volgt de verspreiding van de barok over Europa en daarbuiten. Afl.1: Het ontstaan van de barok - De Sint-Pietersbasiliek in Rome - Borromini - St. Ignacio Afl.2: Barok in Spanje - Santiago de Compostela - Velasquez - Caravaggio - Zurburan - Barok in Belgie en Nederland - Rubens - Vermeer Afl.3: De Engelse barok traditie - Queen's Hous - William Dobson - Van Dyck -- Blenheim Palace - Hawksmoor - Christopher Wren - St Paul's Cathedral Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Nuclear Secrets

Op dit moment bestaat het totale kernwapen arsenaal van de wereld maar liefst 27.000 kernkoppen. Negen landen in de wereld hebben (waarschijnlijk) kernwapens en een dozijn meer heeft toegang tot de grondstoffen en technologie die nodig zijn om een dergelijk wapen te produceren. Bijna dagelijks zijn Iran, Pakistan of Noord-Korea en hun (vermeende) kernwapen activiteiten in het nieuws. Deze prestigieuze vijfdelige BBC serie laat aan de hand van gedramatiseerde reconstructies en CIA en KGB archiefbeelden zien hoe vijf momenten in de geschiedenis bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling en verspreiding van kernwapens. Afl. 1: Oleg Penkovsky - The Spy from Moscow. Met de Cubacrisis kwam de wereld zeer dicht bij een nucleaire oorlog. Mede dankzij Oleg Penkowsky, spion uit de Sovjet Unie, kon men zo'n oorlog voorkomen. Afl. 2: Klaus Fuchs - Superspy. Gedurende de 2e wereldoorlog gaf deze spion informatie over de atoombom aan de Sovjet Unie om te voorkomen dat de VS een nucleair monopolie zouden krijgen. Afl. 3: Robert Oppenheimer - Superbomb. De ontwikkeling van de zeer krachtige hydrogene bom en de mislukte poging deze ontwikkeling te stoppen. Afl. 4: Vanunu and the Bomb. Vanunu stond aan de basis van een wereldwijd schandaal door te beweren dat Israël reeds 20 jaar nucleaire wapens produceerde. Afl. 5: Abdul Khan - The Terror Trader. De moderne dreiging van nucleair terrorisme is mede gevoed door de in de jaren '70 gestolen informatie bij Urenko in Almelo. Een boeiende, spannende en interessante serie over de verspreiding van kernwapens.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Wings Over The World

Wings over the World is een documentaire serie van de EO en vertelt de geschiedenis van 100 jaar luchtvaart. Vanaf het begin van de geschiedenis heeft de mens ernaar verlangd te kunnen vliegen. Maar het was pas in de twintigste eeuw dat deze droom gerealiseerd werd. Door individuele worstelingen, politieke tegenstand en persoonlijke strijd is de luchtvaart van de twintigste eeuw geworden tot wat zij nu is. 'Wings over the World' documenteert haar geschiedenis.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Civilisation

Het Westen heerste ooit over meer dan de halve wereld. Een derde van de mensheid volgt nog steeds de religie die het Westen exporteerde. En boven alles, de manier waarop mensen leven, of willen leven, is onmiskenbaar een uitvinding van het Westen. Wat is er zo speciaal aan de Westerse beschaving? Wat is het fundament van het succes? En staan we aan het begin van het einde van de Westerse dominantie? In deze zesdelige docuserie gaat Harvard professor Niall Ferguson op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen. De serie vertaalt de geschiedenis schitterend naar het heden gebruikmakend van parallellen tussen vroeger en nu. Elke aflevering uit de serie behandelt een specifiek onderwerp en bijelkaar ontstaat een veelomvattende geschiedenis van de beschaving vanaf 1400 tot het heden. Afl. 1: Competition. Hoe ontwikkelen zich de krachtsverhoudingen wereldwijd en wat is de rol van China? Afl. 2: Science. Waarom deed de Islamitische wereld niet mee aan de Wetenschappelijke Revolutie en de Verlichting? Kan het Westen haar wetenschappelijke voorsprong behouden? Afl. 3: Property. Waarom is Noord-Amerika succesvoller dan Zuid-Amerika? Komen de continenten nu dichter bij elkaar? Afl. 4: Medicine. De ontwikkeling van moderne medicijnen maakt export van de Westerse beschaving naar Afrika mogelijk. Waarom is Europa niet geslaagd in de missie om Afrika te 'beschaven'? Afl. 5: Consumerism. Veel mensen op de wereld omarmen de Westerse manier van winkelen en kleden. Kan de Burka weerstand bieden tegen de wereldmerken? Afl. 6: Work. Het Westen dreigt zelfvertrouwen te verliezen. Wat gebeurt er bij de neergang van het Westerse vertrouwen met het Christendom en het Protestantse arbeidsethos?

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Napoleon 6 Waterloo De Laatste Barriëre

Napoleon werd totaal vernietigd tijdens de veldtocht bij Waterloo. Hij werd gevangen genomen en verbannen naar het verlaten eiland St. Helena. Napoleon is het indrukwekkende verhaal over een man die zijn naam aan een tijdperk gaf. Deze uitgebreide en deskundige serie bevat een fascinerend portret van de man en de legende vanaf de eerste jaren van zijn leven, langs de glorieuze jaren van het keizerrijk, tot de nederlaag bij Waterloo en de uiteindelijke verbanning naar Elba.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Greatest Speeches Of All Time 1 3

Bekende speeches van o.a. Kennedy, Martin Luther King, Clinton, Churchill, Roosevelt en vele anderen - van 'Ich bin ein Berliner' tot 'I have a dream' - zijn nu verzameld op de 3 DVD Box GREATEST SPEECHES OF ALL TIME. Bijzondere en historische toespraken die een tijdperk markeren en de wereld veranderden. Laat u ruim 3 uur meeslepen door gloedvolle toespraken van bijzondere personen. Met nog steeds actuele onderwerpen zoals verkiezingen, oorlog, discriminatie en schandalen.

€ 23.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Hollands Spoor Door Het Verleden

De 4DVD-box “Hollands Spoor door het verleden” neemt u met vele prachtige, authentieke beelden mee naar de oorsprong van het railverkeer. Niet alleen treinen, maar ook trams namen in deze tijd een belangrijke plaats in op het spoor. Ook toont de box het spoorverleden in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de periode vlak daarna. De tijd van wederopbouw, waarin het spoor na de verwoestingen van de oorlog in sneltreinvaart hersteld werd. De bijzondere en oude opnames uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geven een fascinerend beeld van de uiteenlopende wereld op het spoor en laten zien dat de ontwikkelingen op het spoor in de twintigste eeuw niet stil hebben gestaan. In de eerste helft van de twintigste eeuw stond de film nog in zijn kinderschoenen. Televisie bestond nog niet. De fragmenten op deze dvd zijn zo origineel mogelijk gehouden. De kwaliteit van deze beelden kan daarom verschillen van de huidige norm. Omdat geluid zeldzaam was, bevat deze box enkele stille fragmenten.

€ 23.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Rome The Power And Glory

In zes prachtige delen, brengt ROME: THE POWER & GLORY, de epische opkomst en neergang van het Romeinse Rijk in kaart: 1300 jaar koninkrijk, ruim drie miljoen vierkante kilometer groot en met meer dan een vijfde van de wereldbevolking. Rome was meer dan een koninkrijk. Door zowel de geweldige prestaties als de onvermijdelijke tegenstelling van hun eigen maatschappij te exporteren, leefde Rome verder - van Syrië tot Spanje, Engeland tot Israël; de glorie en de zonde, de grandeur en de tragedie. Van het begin in een moerasland aan de Tiber, tot de Gouden Eeuw en verder naar het verval, het is een verhaal van verovering en corruptie, excellentie en excessen, ongekende triomf en onvoorstelbaar verlies. Deze 3 dvd box van Discovery werd op locatie gefilmd. In ROME: THE POWER & GLORY worden prachtige computerbeelden gebruikt, boeiende recreaties en diepgravend origineel onderzoek om het echte Rome en zijn geweldige karakters te onthullen. Hiermee wordt een ongekende serie ontwikkeld, een complete gids voor misschien wel het meest fascinerende koninkrijk ooit.

€ 27.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Rail

Met de eerste trein die in 1835 tussen Brussel en Mechelen reed, schakelde de geschiedenis in een hogere versnelling. De ijzeren weg werd geboren als kind van kolen en staal, van een technologische verbeelding die rond 1900 ook de 'cinematografie' in het leven zou roepen. Van meet af aan figureerden treinen in films en registreerden films de ingrijpende veranderingen die de ijzeren weg teweeg zou brengen. Niet alleen treinen en stations evolueerden, ook de mensen en de samenleving errond. Twaalf archieffilms belichten deze en vele andere verhalen uit de Belgische spoorweggeschiedenis. Spoorwegjournalist Herman Welter gidst de kijker met tekst en context door de films.

€ 24.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Oude Beschavingen In Beeld

In deze documentairebox wordt ontrafeld hoe de beroemde leiders uit de oudheid aan de macht kwamen en hun onderdanen aan zich onderwierpen. Leer alles over de oorlogszuchtige leiders in het oude China tot aan de intelligente, maar moorddadige koningen van de Azteken. Zie hoe Europa vele eeuwen lang werd overheerst door beroemde, maar ook zeer wrede koning- en keizerrijken van de Grieken, Romeinen, Kelten en Egyptenaren. In al deze beschavingen werd de macht verdeeld op een toneel van politieke en maatschappelijke oproer, spanning en chaos. Dat ging gepaard met brute en soms gruwelijke strijd waarin de verering van diverse goden een grote rol speelde. Herleef de turbulente tijden van de oudheid met deze unieke dvd-box vol exclusief en niet eerder uitgebracht historisch beeldmateriaal.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

De Jaren Zeventig

Na de grote maatschappelijke veranderingen in de sixties wordt daar in de seventies nog een schepje bovenop gedaan. De Verenigde Staten moeten het verlies van de oorlog in Vietnam verwerken én het aftreden van president Nixon. De oliecrisis slaat overal hard toe. Het moreel besef van burgers verandert ondertussen drastisch. Dat uit zich in excentrieke kleding en vrijer seksueel gedrag. De bekendste rock- en popgroepen ooit leveren in deze jaren hun beste werk af terwijl nieuwe genres als punk en disco de muziekwereld voorgoed veranderen. Dit decennium wordt tevens getekend door veel geweld, gepleegd door moordenaars, sektes en terroristen. De seventies worden gevormd door tien turbulente jaren. De meest boeiende aspecten daarvan zijn samengebracht in deze ronduit verbluffende documentaire. Deze indrukwekkende documentaire-serie werd geproduceerd door Tom Hanks en Gary Goetzman.

€ 52.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

De Amsterdamse Canon (5DVD)

Op de vijf dvd's tellende box staan in totaal vijftig programma's van elk ongeveer twaalf minuten over de geschiedenis van Amsterdam. In totaal gaat het om 600 minuten geschiedenis die de zeven eeuwen geschiedenis van de hoofdstad beschrijven. Dat gaat van het ontstaan van de stad aan het begin van de dertiende eeuw tot de moord op Theo van Gogh en de Amsterdam Internet Exchange.

€ 28.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

20e Eeuw In Vogelvlucht

Fragmenten van de belangrijkste gebeurtenissen: Indrukwekkend en schokkend amusant en ontroerend. De twintigste eeuw is het tijdperk van film en journaal: voor het eerst is het mogenlijk een tijdperk met bewegende beelden te reconstrueren. Waarin de indrukwekkendste, schokkendste en ontroerendste gebeurtenissen uit het wereldnieuws in beeld en geluid de revue passeren. Door de twintigste eeuw zowel met filmfragmenten als met foto's en tekst te presenteren, geeft deze DVD het meest complete en veelzijdige overzicht van de wereld waarin wij leven.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Napoleon The True Story

In 2015 is de Slag bij Waterloo 200 jaar geleden. Hier vond Napoleon zijn Waterloo. Op basis van bijna een decennium van onderzoek en nieuw bewijs, biedt deze serie een bijzonder portret van Napoleon en zijn prestaties. De reis voert door de geschiedenis en de geografie van Europa, brengt het verhaal van deze controversiële figuur tot leven en onderzoekt de vele populaire veronderstellingen over de man. Deze boeiende driedelige BBC-serie werpt nieuw licht op Napoleon als een buitengewoon begaafd militair commandant en een hypnotiserend leider met een privéleven gekenmerkt door teleurstellingen en verraad.

€ 15.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Cave Of Forgotten Dreams

Net als in zijn vorige documentaires Grizzly Man en Encounters at the End of the World, reist regisseur Werner Herzog opnieuw voorbij de grenzen van een bijzondere plaats. Na twintigduizend jaar afgesloten te zijn geweest, werd in 1994 bij het Franse Ardêche een grot ontdekt met de oudst bekende schilderingen. Als eerste filmmaker kreeg Herzog toestemming deze fascinerende ondergrondse wereld met honderden, 32.000 jaar oude kunstwerken te filmen. Ondanks vele restricties en technische complicaties filmde hij met speciaal ontworpen 3D-camera's. Herzog filosofeert daarbij over kunst en kunstenaars uit de oude steentijd, over de oerwens te communiceren en de wereld te verbeelden, over evolutie en onze plaats daarin en uiteindelijk over wat het betekent mens te zijn.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Memphis Belle

In de eerste drie maanden van deelname aan de luchtstrijd boven Europa verloor de U.S. Air Force 80% van haar vliegtuigen. De leiding van de luchtmacht besloot een 'bonus' in te stellen voor elke crew die 25 missies uitvloog; een 26ste missie: naar huis! De Memphis Belle vloog haar eerste missie op 7 November 1942 naar Brest in Frankrijk. Haar laatste missie voerde op 17 mei 1943 wederom naar Frankrijk, naar Lorient. Tussendoor waren er 23 missies geweest boven Frankrijk, België en Duitsland. In totaal had de machine 60 ton bommen op de vijand losgelaten, 20.000 luchtmijlen gevlogen (148 uur en 50 minuten onderweg). Gedurende de missies werden er 8 vijandelijke vliegtuigen neergehaald, werd het vliegtuig doorzeefd met kogels en Flak-ijzer, werd de staart er bijna geheel afgeschoten en werd er 9 keer een motor vervangen! Geen van de bemanningsleden raakte ooit zwaargewond. De bemanning had het vliegtuig voor het eerste gezien in Bangor, Maine in het najaar van 1942. De eerste vlucht ging naar Memphis waar het toestel gedoopt werd en de naam kreeg ter ere van het liefje van piloot Robert K. Morgan; Ms. Margaret Polk. Het logo werd op de neus van het vliegtuig gezet door Korporaal Tony Starcer, naar voorbeeld van een ontwerp van de bekende pin-up schilder George Petty.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Ontdek Nederland Authentiek Vakmanschap

Veel mensen denken bij oude ambachten of authentiek vakmanschap automatisch aan vroeger. Natuurlijk is het zo dat in vroeger tijden het ambacht een heel andere positie had dan nu, maar deze geheel nieuw geproduceerde 4DVD serie bewijst dat authentiek vakmanschap in Nederland nu ook springlevend is! We zien twintig oude ambachten in beeld en spreken met de mensen die het ambacht beoefenen - van molens restaureren en klompen maken tot Hindelooper schilderkunst en diamant slijpen. Stuk voor stuk uniek vakmanschap gemaakt door bijzondere mensen met liefde voor het vak. Nostalgie in een nieuw jasje voor jong en oud!

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Manet

Manet: Uitvinder van de moderne kunst is een uitgave in de reeks Reizen door de Kunstgeschiedenis. Manet wordt door velen gezien als de vader van de moderne kunst en als een van de voor de hand liggende kandidaten voor de titel van belangrijkste kunstenaar aller tijden. Maar zijn levensverhaal is nog veel meer dan dat. Manet was een geboren rebel, zowel in zijn kunst als in zijn leven. Hij hield koppig afstand van Monet, Renoir en andere impressionisten. Waldemar Januszczak vertelt het verhaal van een complex en moeilijk mens die een revolutie startte die tot vandaag voortduurt... Waldermar Januszczak (1954) is een van de meest gewaardeerde kunstcritici van Groot-Brittannië. Hij studeerde kunstgeschiedenis, schreef voor The Guardian, schrijft nu voor The Sunday Times en won 2 keer de Critic of the Year Award. Daarnaast maakt en presenteert Januszczak documentaires over kunst die bij o.a. bij de BBC worden uitgezonden.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product