Fidel Castro

Als jonge Cubaan komt Fidel hard in aanraking met het regime van Batista. Hij vlucht naar Amerika en Mexico waar hij zich voorbereid op zijn onmogelijke missie. In 1956 keert hij met een handvol strijdmakkers, waaronder Che Guevara, terug en brengt het regime uiteindelijk ten val. Al snel worden de banden met Amerika verbroken en schokkende gebeurtenissen houden de wereld in haar ban. Eens afhankelijk van het communistische Rusland, nu het laatste overgebleven communistische bolwerk.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Ik Wil Gelukkig Zijn

Een film van Annette Apon Met Johanna Ter Steege Fien de la Mar (1898-1965) was een uitzonderlijke actrice. Ze trad op in revues en cabarets, maar speelde ook grote dramatische rollen. Ze kon zich zonder reserves in een rol blootgeven en een personage daarmee ongekend reliëf geven. Ze had lak aan het onderscheid tussen hoge en lage kunst, en kon in allebei excelleren. Ook in andere opzichten was ze ongrijpbaar en liet ze zich niet in een hokje stoppen. Ze leek niet geïnteresseerd in politiek en de wereld om haar heen, maar weigerde in de oorlog zich voor de Kultuurkamer aan te melden. Ze had intense amoureuze affaires, maar Piet Grossouw bleef de belangrijkste man in haar leven. In 1947 kwam haar grote droom, een eigen theater, uit: het De La Mar Theater. Ze was daar in de ene na de andere productie te zien. Maar na drie jaar ging het theater al weer failliet. Ze kon daarna geen plek meer in de toneelwereld vinden. Haar man, Piet Grossouw, die een rustpunt was in haar turbulente leven, stierf in 1957. In 1965 pleegde ze zelfmoord. Fien de la Mar was iemand die zo veel talenten had, maar niet goed wist hoe die te hanteren. Het had eigenlijk over drie levens verdeeld moeten worden om tot volle ontwikkeling te komen. Het was een mateloosheid die haar tenslotte fataal werd. Tussen 1934 en 1940 speelde ze in negen films. De film roept middels filmfragmenten en fotos een beeld op van de magie van haar spel, de euforie en de wanhoop in haar leven. In de soundtrack wordt een spel gespeeld met het geluid van haar filmscènes en quotes uit interviews over haar.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

The Life Of Castro

Als jonge Cubaan komt Fidel hard in aanraking met het regime van Batista. Hij vlucht naar Amerika en Mexico waar hij zich voorbereid op zijn onmogelijke missie. In 1956 keert hij met een handvol strijdmakkers, waaronder Che Guevara, terug en brengt het regime uiteindelijk ten val. Al snel worden de banden met Amerika verbroken en schokkende gebeurtenissen houden de wereld in haar ban. Eens afhankelijk van het communistische Rusland, nu het laatste overgebleven communistische bolwerk. Op 90 jarige leeftijd is Fidel Castro overleden. Dit is zijn levenswerk.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Whitney

De documentaire 'WHITNEY' vertelt voor de eerste keer het unieke verhaal over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. De film werd geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void).Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews - niet alleen met de familie van Whitney, maar ook met de verschillende mensen waar zij tijdens haar carrière door omringd werd.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Anton Corbijn Inside Out

“ANTON CORBIJN INSIDE OUT” is een uiterst intiem portret van Anton Corbijn, een van de meest invloedrijke visueel kunstenaars van de afgelopen decennia. De film geeft een nog niet eerder vertoond inzicht in zijn complexe karakter en werkwijze. Klaartje Quirijns volgde Anton Corbijn gedurende meer dan drie jaar in zijn werk is als fotograaf, filmmaker en ontwerper. Hij doolt over de wereld en is altijd met zijn werk bezig. De opoffering van zijn privéleven versus het bereiken van een groot publiek en erkenning versus eenzaamheid, vormen de rode draad van deze onthullende film.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

How Much Does Your Building Weigh Mr. Foster

How Much Does Your Building Weigh, Mr. Foster? is een schitterend portret van de beroemde Britse architect Norman Foster. De documentaire toont Fosters ambitie met zijn ontwerpen de kwaliteit van het leven te verhogen. We zien het begin van zijn carrière en de wijze waarop zijn dromen en invloeden inspiratie waren voor enkele van 's werelds grootste en meest indrukwekkende gebouwen: de koepel van de Rijksdag, de gigantische luchthaven van Beijing, het Hearst gebouw in New York, de befaamde 'Augurk' van Londen, Masdar City in Abu Dhabi, en 's werelds hoogste brug in Millau zijn slechts enkele van zijn ontwerpen. De kijker maakt in de documentaire kennis met de bijzondere eigenschappen van Fosters magistrale bouwwerken en ziet hoe deze tot stand zijn gekomen.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Ruta Del Jaca

Een Peruaans-Amerikaans echtpaar verdwijnt spoorloos als het tijdens een zoektocht naar alternatieve behandelingen voor een ongeneeslijke ziekte verstrikt raakt in de bloederige burgeroorlog van Peru. Volgens de lokale autoriteiten zijn ze ontvoerd en vermoord door terroristen. Twintig jaar later volgt hun zoon de voetsporen van zijn ouders tijdens een intrigerende en soms bizarre reis van shamanen hoog in de Andes tot diep in het Amazone-woud. Hij ondergaat dezelfde traditionele rituelen als zijn ouders en komt steeds meer te weten over Peru en de missie die zijn ouders er bracht. De rauwe waarheid over hun dood geeft een radicale wending aan het verhaal. Debuterend filmmaker Kristinsson levert met Ruta del Jaca een intrigerende film af, die het midden houdt tussen documentaire en fictie en de sfeer van het beeldschone platteland van Peru ademt. In de film is een speciale rol weggelegd voor de populaire volkszangeres Sonia Morales

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

McLaren

De naam McLaren staat voor uitblinken in autoracen en is tegenwoordig synoniem aan superieure auto's. Minder bekend is dat het merk is opgericht door een jongeman uit Nieuw-Zeeland, een pionier die zijn droom wilde verwezenlijken. Tegen alle verwachtingen liet Bruce zijn team tot grote hoogten stijgen en werd hijzelf een autosportkampioen en -held. Hij kwam op tragische wijze om het leven, maar met zijn visie, passie en energie blijft hij een voorbeeld voor motorconstructeurs. Een waarlijk inspirerend verhaal over een jonge jongen van eenvoudige komaf die het durfde op te nemen tegen de elitaire wereld van het autoracen en wist te winnen.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Elton John Becoming Rocketman

Sir Elton John is een van de meest succesvolle musici van de afgelopen eeuw. Een van de meeste populaire zanger, pianist en componist uit de 20ste eeuw. Zijn carriere omvat meer dan vier decennia, waardoor hij wereldwijd meer dan 300 miljoen albums heeft verkocht. Met meer dan 50 Top 40 hits, waaronder 'Candle in the Wind', 'Rocket man' en ' Tiny Dancer'. Dit is het verhaal van een van de grootste muzikanten ooit... Elton John.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Love, Marilyn

Vijftig jaar na haar tragische overlijden spreekt Marilyn Monroe nog steeds tot onze verbeelding. Norma Jean Baker creërde Marilyn Monroe als haar publiek persona, terwijl slechts enkele intieme vertrouwelingen haar echt kenden. Deze unieke creatie zindert niet alleen door in ons collectieve geheugen. Als icoon en seksymbool inspireert ze nog steeds nieuwe generaties. Maar wie was de vrouw achter de legende? Op basis van nooit-eerder geziene persoonlijke documenten, dagboeken en brieven biedt Love, Marilyn je een verbluffend intense blik op het zorgvuldig afgeschermde privé-leven van één van de grootse glamoureuze iconen uit de afgelopen 50 jaar.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Jasper Johns Ideas In Paint

Met zijn voorstelling van de Amerikaanse vlag ontketende Jasper John een revolutie in de Amerikaanse kunstwereld en werd hij samen met Robert Rauschenberg de wegbereider van de popart en het minimalisme. Al in 1958 schafte het Museum of Modern Art drie van zijn doeken aan na zijn legendarische exhibitie in de kunstgallerij van Leo Castelli in New York. Sindsdien vestigden zijn werken recordprijzen op de kunstmarkt. De film geeft een overzicht van een uniek artiest, zijn methodes, zijn doelen en zijn carrière. Maar behalve Johns zelf komen ook critici, curatoren en mensen uit zijn nabije omgeving aan het woord waaronder John Cage, Merce Cunningham en Castelli.

€ 18.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Paus Johannes Paulus II

Meer dan een kwart eeuw lang inspireerde paus Johannes Paulus II een toegewijde schare volgelingen over de hele wereld. U kunt zijn nagedachtenis levend houden met dit verbluffende programma, waarin zijn verhaal verteld wordt aan de hand van bijzondere videobeelden en foto's. Engels, Pools en Spaans gesproken. Geschreven door de vijfvoudige Emmy Award-winnaar Bernard Gavzer. - Het ongelooflijke leven van Johannes Paulus II - De sage van de bescheiden afkomst van Johannes Paulus II tot en met zijn 26-jarige bewind als paus - Exclusieve interviews - Exclusieve videobeelden en foto's - Het aangrijpende overlijden van Johannes Paulus II in het Vaticaan - Bonus: verkiezing van de nieuwe paus - Bonus: de beweging voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II

€ 6.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Van Waveren Tapes

Wanneer filmmaker Wim van der Aar in 1996 op het Waterlooplein een tas vol geluidsbanden van ene Guido van Waveren (1944-2006) vindt, start hij een zoektocht naar zijn levensverhaal. Het blijkt een verzameling privéopnamen van de jongste zoon van een invloedrijke Nederlandse familie. Met deze vondst begint een zoektocht naar een levensverhaal vol relaties, mislukkingen, hoop en verdriet. Langzamerhand ontvouwen zich de contouren van een bizarre opvoeding en de dramatische gevolgen daarvan.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Itzhak

Een portret van een man wiens passie voor muziek en opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor. Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In Itzhak horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.Genomineerd voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film).

€ 16.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

The Life Of Napoleon

De BBC reconstrueert in deze gedramatiseerde documentaire het leven van Napoleon Bonaparte. We zien Napoleon in zijn laatste levensdagen op het eiland Sint Helena, waar de Engelsen hem na de Slag bij Waterloo gevangen hebben gezet. Hier overdenkt hij de grote veldslagen die hij met zijn machtige Franse leger heeft gevoerd tijdens het creëren van zijn levensdroom, een groots Frans keizerrijk. De sterk geacteerde passages worden afgewisseld met uitleg van diverse historici die nadere inzichten verschaffen over het leven dan deze historische Franse Keizer.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

John Lennon The Messenger

8 december a.s. is het 30 jaar geleden dat John Lennon vermoord werd. In 'The Messenger staat John Lennon in de schijnwerpers: zeldzame beelden tonen zijn leven voorafgaand en na het uiteenvallen van The Beatles, de gebeurtenissen die de man en zijn overtuiging vormden, de rol van mensen die hem beïnvloedden en hielpen de immense populariteit van zijn muziek te combineren met het uitdragen en publiceren van zijn 'love and peace'-boodschap naar een wereldwijd publiek. De opmerkelijke documentaire bevat een diepgaand interview met Lennon's sluipmoordenaar, de politie en het medisch team, onderzoekt de blijvende gevolgen van Lennons leven sinds de fatale avond waarop hij in een New Yorkse straat werd neergeschoten en de reden waarom John Lennons boodschap belangrijker is dan ooit. Ook de beroemde 'peace and love bed in' van John en Yoko in Toronto, die zich enige maanden voor het vertederende concert aldaar in een hotel afspeelde is te zien. Lennon heeft met zijn muzikale genie en de simpele boodschap van liefde en vrede een complete generatie weten te raken. Zelfs een geestelijk gestoorde 24-jarige slaagde er niet in dit alles te laten verstommen.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

He Named Me Malala

1 KIND, 1 LERAAR, 1 BOEK EN 1 PEN KUNNEN DE WERELD VERANDEREN. Het inspirerende verhaal over Malala Yousafzai en haar strijd voor educatie voor meisjes. Malala, toen 15 jaar oud, en haar vrienden werden door de Taliban beschoten in een schoolbus, omdat zij haar visie uitte. Malala werd hierbij in haar hoofd geraakt, maar overleefde de aanslag. Sindsdien is ze activist op het gebied van educatie in Pakistan én campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd. Bewonder nu Malala's durf, doorzettingsvermogen en daadkracht, die haar de jongste Nobelprijswinnaar ooit hebben gemaakt. Winnaar van 1 Emmy Award.

€ 9.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Unknown Brood

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock 'n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video's, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. UNKNOWN BROOD duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Levensverhaal Van Rembrandt Van Rijn

De cineast Paul Molijn heeft Rembrandt voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Via deze documentaire reizen we gedurende 53 minuten mee met Rembrandt in een geografische reconstructie van zijn leven. De documentaire toont een opéénvolging van prachtige beelden, waar Rembrandt zijn inspiratie uit haalde. Veel van de gebouwen uit Rembrandts tijd bestaan nog steeds. Waar mogelijk veranderen we het huidige beeld via moderne digitale technieken in het schilderij dat de kunstenaar ruim 400 jaar geleden heeft gemaakt of in oude prenten uit de tijd van toen.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

The Life Of Alexander De Grote

Alexander, leerling van de briljante filosoof Aristoteles, aanbad de god Amun welke hij aanzag voor zijn vader. Hij leed aan epilepsie en was homosexueel, toen zijn partner overleed offerde hij alle 5.000 inwoners van een dorp voor hem. Alexander's nalatenschap was dat een man ook een god kon zijn, door zijn enorme rijk heeft hij vele volkeren, culturen en geloven beïnvloed. Alexander de Grote had een visie: één geciviliseerde wereld met hem als absoluut leider! Een ambitie waarvoor alles moest wijken met enorm veel bloedvergieten tot gevolg. Zijn hunkering naar macht was zo groot dat hij in onze moderne wereld geen gelijke heeft! Terwijl zijn invloeden nu nog steeds merkbaar zijn weten we toch heel weinig over hem. Griekse en Engelse archeologen zoeken al jaren naar één van 's werelds grootste mysteriën: de laatste rustplaats van Alexander de Grote en zijn gouden sarcofaag. Alexander De Grote is een fascinerende reis door de tijd en scheidt de waarheid van de legendes. De ambitie van één man heeft de loop van onze geschiedenis veranderd!

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Napoleon apos s Last Battle

De BBC reconstrueert in deze gedramatiseerde documentaire het leven van Napoleon Bonaparte. We zien Napoleon in zijn laatste levensdagen op het eiland Sint Helena, waar de Engelsen hem na de Slag bij Waterloo gevangen hebben gezet. Hier overdenkt hij de grote veldslagen die hij met zijn machtige Franse leger heeft gevoerd tijdens het creëren van zijn levensdroom, een groots Frans keizerrijk. De sterk geacteerde passages worden afgewisseld met uitleg van diverse historici die nadere inzichten verschaffen over het leven dan deze historische Franse Keizer.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Ride Rise Roar

Ride, Rise, Roar is een concertfilm met David Byrne die meeslepende optredens afwisselt met de specifieke elementen van de creatieve samenwerkingen die muziek en optreden mogelijk maken. De film werd gefilmd met meerdere camera's gedurende een aantal concerten tijdens de tournee van 2008/2009. Ride, Rise, Roar combineert de energie en het charisma van de legendarische Talking Heads met de oprechte emoties van de recente samenwerking tussen David Byrne en Brian Eno. Tussen de nummers door bereikt de film een ongeëvenaarde intimiteit met David Byrne en de band dankzij achter-de-schermen audities, repetities en interviews met de belangrijkste betrokkenen. Hiermee wordt het creatieve proces dat leidt tot de unieke combinatie van pop muziek en moderne dans van de show inzichtelijk gemaakt. Ride, Rose, Roar viert Byrne's lange carrière als muzikant en is een bewijs van de creativiteit die hem nog steeds drijft.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Hitler De Misdadiger

Ruim 65 jaar na de ondergang van het Hitler-rijk verschijnt een grondig portret van de man die de loop van de twintigste eeuw op een verschrikkelijke manier heeft beïnvloed. In een serie van zes delen zal iedere keer een specifiek onderdeel uit het leven van Adolf Hitler worden belicht. Er is geput uit bijna 2.000 getuigenissen en uit talrijke tot nog toe ontoegankelijk gebleven Russische en Amerikaanse filmarchieven. Deze film toont de weg van een moorddadig wereldbeeld tot de realisatie van de door de staat georganiseerde massamoord. De Joden krijgen de schuld van alle problemen en dienen geëlimineerd te worden. Vanaf het moment dat Hitler de politiek ingaat begint ook zijn carrière als misdadiger…

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

McQueen

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Finding Vivian Maier

In 2007 werden meer dan 100.000 negatieven ontdekt van foto's die in de jaren vijftig en zestig waren genomen in de straten van Chicago en New York. De fotografe: de volslagen onbekende Vivian Maier. Wie was zij? Deze intrigerende documentaire gaat op zoek naar de vrouw achter die duizenden prachtige foto's. Maiers raadselachtige leven wordt uit de doeken gedaan aan de hand van interviews met mensen die haar kenden, foto's en filmfragmenten. Het fantastische verhaal van een excentrieke vrouw die na haar dood werd uitgeroepen tot een van de beste fotografen van de twintigste eeuw. Genomineerd voor 1 Oscar: Beste Documentaire

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product